Tuesday, August 17, 2010

The sky was the limit.

Sunday, August 1, 2010

Perkemaskan diri dan style.

Disini aku mengajukan kepada mamat-mamat grunge supaya perkemaskan diri dan style. aku bercerita disini bukan sedap mulut je.tetapi dengan pandangan aku dan masyarakat disekeliling. Ok grunge tidak semestinya berpakaian flannel t-shirt , seluar jeans yang lusuh dan koyak-koyak disertakan dengan kasut converse.





















Tapi itu sudah menjadi kebiasan untuk menunjukan kepada orang ramai bahawa mereka mempunyai satu kumpulan kecil yang kuat pegangannya.Kita kan ada adat dan agama tapi janganlah sampai terlalu terpengaruh , silap-silap boleh memakan diri kita sendiri.





















Sampai bila kita mahu menjadi bahan kutukan masyarakat. Bangunlah budak-budak grunge , perkemaskan diri dulu dan bersaing dengan orang yang selama ini mempersendakan korang.(@@)

Saturday, July 31, 2010

Ha ape Grunge?

Grunge adalah luahan emosi bersahaja yang disampaikan melalui
sesebuah lagu. Ok salah satu band grunge yang terkemuka ialah NIRVANA.
Hm.. di dalam album-album nirvana sejak dari 'Bleach' lagi, banyak
menceritakan tentang kisahnya dan sehinggalah keluarnya album 'In Utero'





















sudah mulalah lagu-lagunya menceritakan tentang apa yang akan berlaku terhadap mendiang kurt. Sehinggalah kurt mati grunge dikatakan telah terkubur tetapi akibatnya terdapat lagi band-band grunge yang lain , ini menunjukan muzik grunge tidak seperti dikatakan.














Band-band yang lain adalah seperti Pearl Jam , Silverchair , Tad , Sound garden , Green River , Smashing pumpkin , Dinasour J.r , Mudhoney , Catt Butt dan Alice In Chain. Pada 11 April '94 Nirvana telah mengadakan konsertnya yang lain dari yang lain iaitu 'Unplugged'. Ini begituberlainan dari yang biasa kerana selalunya Kurt menjahanamkan stage tapi kali ini dia hanya duduk dan menyanyi secara bersahaja. Dari sudut ini menunjukan sesuatu yang lain akan berlaku ke atas dirinya. Kurt Donald Cobain dikatakan mati pada 1 Ogos '94.





GRUNGE IS DEAD?
YES / NOT

Foo Fighter - Best Of You.




















I’ve got another confession to make
I’m your fool
Everyone’s got their chains to break
Holdin’ you

Would you born to resist or be abused?
Is someone getting the best, the best, the best, the best of you?
Is someone getting the best, the best, the best, the best of you?
Are you gone and onto someone new?

I needed somewhere to hang my head
Without your noose
You gave me something that I didn’t have
But had no use
I was too weak to give in
Too strong to lose
My heart is under arrest again
But I break loose
My head is giving me life or death
But I can’t choose
I swear I’ll never give in
No, I refuse

Is someone getting the best, the best, the best, the best of you?
Is someone getting the best, the best, the best, the best of you?
Has someone taken your faith?
Its real, the pain you feel
You trust, you must
Confess

Is someone getting the best, the best, the best, the best of you?
Oh...

ooooh,oh,oh
ooooh,oh,oh
ooooh,oh,oh
ooooh,oh,oh
Has someone taken your faith?
Its real, the pain you feel
The life, the love
You'd die to heal
The hope that starts
The broken hearts
You trust, you must
Confess

Is someone getting the best, the best, the best, the best of you?
Is someone getting the best, the best, the best, the best of you?

I’ve got another confession my friend
I’m no fool
I’m getting tired of starting again
Somewhere new

Would you born to resist or be abused?
I swear I’ll never give in
I refuse

Is someone getting the best, the best, the best, the best of you?
Is someone getting the best, the best, the best, the best of you?
Has someone taken your faith?
Its real, the pain you feel
You trust, you must
Confess
Is someone getting the best, the best, the best, the best of you?
aaaaaaaaaaaaaaah!!

Underground underground underground.

Okey disini aku memperkatakan tentang scene underground yg sudah popular digalangan2 remaja sekarang yang selalu mnimbulkan syak wasangka pada arini.Ok sekarang ini, kita tahu ramai remaja sekarang terikut-ikut dengan underground tetapi dorang tidak tahu ape 'knowledge' yang disampaikan pada aliran yang mereka masuk contoh :

GRUNGE.




















SKINHEAD.
















PUNK.













HARDCORE.
















METAL.















SKATERS.





















HIP-HOP.





















Orang yang semacam ini tak payah join scene underground kerana dorang terlampau poyo sehingga lupe pendirian underground mereka dan kerana ini juga mereka menjadi mangsa kutukan dan boleh membawa pergaduhan antara kalangan-kalangan underground lain. Hm.. dan ade juga mengikut musim keluar dengan kawan-kawan sedangkan mereka tidak tahu ape yang mereka buat.mereka ini diibaratkan melepaskan TAHI dijamban tetapi tidak tahu disiram. bodohkan. Aku harap kepada sesiapa yang merasakan dirinya anjing underground baik jadi anjing betul je , so pilihla pilihan yang betul,supaya tidak menjadi mangsa kutukan.(@@)

Friday, July 30, 2010

Aion Online.

Friday, July 23, 2010

Cabal Online.






video